Kati a Nagyvilágban

Kenya a szállodán túl

Párkapcsolatok Kenyában

2016. november 04. 20:18 - katicico

Próbálom kigubancolni a helyi párkapcsolati mintákat. Amit eddig megtudtam egy-egy forrásból (azaz ez egy-egy ember véleménye, meséje): az egyéjszakás kapcsolatok itt elég gyakoriak. Szeretik itt a szexet, s egy buli után simán hazamehetsz egy pasival, csajjal. Azazhogy nem haza, hanem inkább motelbe.

Ha még a szüleiddel laksz, nem viszed oda haza a pasit, vagy csajt. Nemcsak aludni, de nagyon fel sem ugorhat. Ez tabu. Ugyanúgy, mint az utcán romantikázni, csókolózni.

Viszont egész sok csajt ismerek, aki egyedülálló anyaként anyukájánál lakik otthon és a család segít felnevelni a kicsit, mintegy közösségként. A kicsiről ugyanúgy gondoskodik az anyukája, a nagynénje, a nagymama, de még a nagyobb (értsd: 5 évnél nagyobb) testvér is. Nem egy 5-10 évest láttam már kisbabát cipelni, vagy vele játszani.

Itt nem járnak együtt évekig a párok, hanem ha jól értem, fél év után már házasodnak. Vagy legalább is ez normális. Együtt élni a pasiddal házasság előtt nem megszokott. 

Hol a legjobb ismerkedni? A templomban – világosított fel Mandela.

Ha pedig házasodni akar egy pasi, fel kell készülnie arra, hogy komoly árat kell fizetni az aráért a szülőknek és a fiútestvér(ek)nek. Nem úgy kell képzelni, hogy a csajnak nincs beleszólása a házasságba, hanem egyszerűen megveszik! Nem, inkább ez olyan, hogy a fiú megköszöni a szülőknek, hogy felnevelték a lányt, illetve após, anyós így tud felvágni, milyen gazdag férjet fogtak a lányuknak. Ugyanúgy szerelemből házasodnak itt is. Miben fizetnek? Leginkább tehénben! A kérdés tehát, hány tehenet (plusz csirkét, plusz zsák rizst, liter parafint stb.) kaptak érte.

Mindemellett itt poligámia van, azaz egy férfinak lehet több felesége is egy feltétellel: az első feleségnek bele kell egyeznie. Ekkor megtörténhet az is, hogy mind együtt élnek onnantól, de az is, hogy a férj összeköltözik az új feleséggel, a régi pedig a gyerekeivel másik háztartásban marad.

Egy nőnek persze nem lehet több férje…

Szólj hozzá!
Címkék: Kenya

A bejegyzés trackback címe:

https://katianagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr2411931203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása