Szerencse, hogy nincs itthon Simeon párja (az esküvőt szervezi Ugandában), mert így az egyszerűbb, agglegény ételekkel kezdhetek az első héten. De jövő héten már kell egy nő, akitől fogásokat leshetek el a kenyai konyhából.
- Tudsz rizst készíteni? – kérdezte Simeon.
- Ööö… beleteszem vízbe és kész?
- Ó nem, megmutatom.
- Piríts hagymát (jó sok) olajon, amíg megbarnul. (Itt lila hagyma van.) Tehetsz bele paradicsomot is. Aztán rá a „pilau masala” fűszerkeverék. Ez sajnos ilyen szupermarket-verzió, de régen a nagymamáink mindenféle gyökereket szárítottak ki és porítottak isteni fűszerkeverékké. – folytatta. – Maximum 5 percig pirítsd ezen a rizst, majd öntsd fel vízzel, s főzd addig, míg el nem fő róla a víz.
Apropó olaj. Halomban áll az udvaron a kiürült olajos flakon… Borzasztó látni.